欢迎来到

上海自考网

!为考生提供上海自考信息服务,供学习交流使用,非政府官方网站,官方信息以上海教育考试院www.shmeea.edu.cn为准。
关闭自考导航
报考指南
上海自考招生院校
辅导资料
当前位置:上海自考网 > 历年真题 > 公共课 > 正文

2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit9

发布时间:2021-03-05 整编:上海自考网 阅读量: 标签: 上海自考英语 英语章节习题
【导语】

2021年上半年上海自考报名已经开始,还有一个月左右的时间可以备考,那么在剩下的一个多月的时间里,小编还是建议考生继续练习,这里上海自考网小编就整理了2021年上海自考英语

2021年上半年上海自考报名已经开始,还有一个月左右的时间可以备考,那么在剩下的一个多月的时间里,小编还是建议考生继续练习,这里上海自考网小编就整理了2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit9,供大家练习。在这里小编也祝愿大家都取得理想的好成绩。
 

2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit9
 
More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing
 
Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences.
 
Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or 10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying a sleep,as well as a number of other sleep problems,than people who sleep 8 hours a night. People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep and feeling refreshed after a night’s sleep than 8-hour sleepers.
 
These findings, which DL Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medi?cine ,demonstrate that people who want to get a good night"s rest may not need, to set aside more than 8 hours a night. He added that "it might be a good idea" for people who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed,but cau?tioned that more research is needed to confirm this.
 
Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep一for in?stance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more.
 
For the current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep question ?naires ,in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems. Sleep problems included waking in the middle of the night ,arising early in the morning and being unable to fall back to sleep,and having fatigue interfere with day-to-day functioning.
 
段落对应小标题
 
1.Paragraph1_____.
 
2.Paragraph2_____.
 
3.Paragraph3_____.
 
4.Paragraph4_____.
 
5Paragraph5_____.
 
A.Kripke’s research
 
B.Dangers of Habitual shortages of sleep
 
C.Kripke’s report in the journal
 
D.the dangers of less or more sleep
 
E.Sleep problems of long and short sleepers
 
F.Classification of sleep problems
 
参考答案:
 
1.解析为这一段只包含一句话,主要讲了少量睡眠和过多的睡眠都会导致危险。因此本段的主旨为danger,B项意为习惯性睡眠缺失的危害,本段未涉及。D项的含义与本题相符。
 
答案为D
 
2.解析为该段中只包含两个句子,而每个句子中提到了have trouble falling asleep“很难入睡”,这表明该段主题应与睡眠问题相关。选项E和选项F都直接提到了sleep problems“睡眠问题”,因此推测答案可能来自这两个选项之中。选项E意为“睡眠时间长的人和睡眠时间短的人遇到的睡眠问题”,选项F意为“睡眠问题的分类”。结合段落内容来看,第一句主要提到 people who clock up 9 or 10 hours each weeknight”每晚睡9—10个小时的人",即睡眠时间长的人的情况,段落第二句主要提到People who slept only 7 hours each night “每晚只睡7个小时的人”,即睡眠时间短的人的情况。
 
答案为E
 
3.解析为第三段主要讲了 Daniel Kripke在Psychosomatic Medicine(杂志名)上报道的一些发现。A项是说Kripke的研究,这与report的含义不同,所以不可误选。C选项的内容与本段符合,包含了关键词report和journal。
 
答案为C
 
4.解析为整个段落只包含一个句子,该句主要提到了以前的研究发现揭示了慢性睡眠不足的潜在危险。这与选项B“习惯性睡眠不足的危险”呼应一致。
 
答案为B
 
5.解析为对于该段主题的判断具有一定的迷惑性,A和F容易相互成为干扰项,但由于段落中提到的“睡眠问题”是属于问卷上要回答的内容,是和Kripke的直接研究有关,所以判断“Kripke的研究”是段落的主题,因此A是答案。
 
答案为A。
 
给下列五道题选择相应正确的选项。
 
6.To get a good night"s rest,people may not need to_____.
 
7.Long sleepers are reported to be more likely to_______.
 
8.One of the sleep problems is waking in the middle of the night, unable to_______.
 
9.One survey showed that people who habitually_______each night have a higher risk of dying.
 
10.One way to solve the problem of insomnia is to______.
 
A.fall asleep again
 
B.become more energetic the following day
 
C.sleep less than 7 hours
 
D.spend less time in bed
 
E.suffer sleep problems
 
F.sleep more than 8 hours
 
参考答案:
 
6.解析为利用题干中的名词短语a good night’s rest和名词people作为定位线索,在文章中找到相关句 These findings,which DL Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine, demonstrate that people who want to get a good night’s rest may not need to set aside more than 8 hours a night.依据该句可直接判断F“睡眠超过8小时”是答案。
 
答案为F
 
7.解析为利用题干中的名词短语long sleepers作为定位线索,同时关注题干中的其他用词,这样在文章中找到相关句 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or 10 hours each weeknight (与long sleepers呼应)appear to have more trouble falling and staying asleep,as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night。依据该句可直接判断E“出现睡眠问题”是答案。
 
答案为E
 
8.解析为利用题干中的名词短语one of the sleep problems, the middle of the night作为定位线索,在文章中找到相关句Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall back to sleep,and having fatigue interfere with day- to-day functioning, fall asleep again“再次入睡”是 fall back to sleep的近义结构。
 
答案为 A
 
9.解析为利用题干中的名词结构one survey, higher risk of dying作为定位线索,在文章中找到相关句one report (与survey呼应)demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more,依据该句可直接判断C“睡眠不足7个小时”是答案。
 
答案为C。
 
10.解析为利用题干中的insomnia(失眠)作为定位线索,可以发现最后一段的倒数第二句涉及到了这个名词。在文中找到相关的句子 As evidence , he added that one way to help insomnia is to spend less time in bed,因此可以很容易发现D项的内容可以完成这个句子。
 
答案为D。
 
以上就是2021年上海自考英语(二)章节习题:Unit9的相关内容了,更多上海自考相关资讯可以持续关注本站,也可以关注【求学问校网上海学历中心】微信公众号,最新的下消息都会第一时间通知到各位考生。
展开全文
上海自考网交流群

微信扫描左侧二维码 一键关注微信公众号

招生咨询/网上报名/培训辅导 /现场确认 / 准考证/考试安排/成绩查询

分数线/录取/学籍注册与查询/毕业证书/学位

上海自考网交流群
自考问答
红姐图库118图库|118论坛,管家婆王中王,横财富ww463333,1kjcom最快现场直播,摇钱树一肖中特免费资料